Východ je pod snehom: Spišská Nová Ves vyhlásila 2. kalamitný stupeň

07.02.2013 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves - Dnes v ranných hodinách zasadal krízový štáb mesta Sp. Nová Ves, ktorý v súlade s Operačným plánom zimnej údržby 2012 – 2013 vyhlásil 2. kalamitný stupeň z dôvodu pretrvávajúcich vytrvalých snehových zrážok.
Od včerajšieho večera bola nasadená všetka dostupná technika firmy Brantner Nova, s. r. o., aj ďalších zmluvne dojednaných organizácií, ktoré zabezpečujú zimnú údržbu. Okrem mechanizmov bolo v ranných hodinách nasadených spolu 70 ľudí na ručné čistenie. Prioritou je udržať prejazdné hlavné dopravné ťahy v meste a príjazdové komunikácie k Nemocnici s poliklinikou, vlakovej a autobusovej stanici, na autobusové zastávky, priechody pre chodcov.
Primátor mesta PhDr. Ján Volný, PhD., vyzýva všetkých majiteľov a správcov budov na odpratanie snehu zo striech, ktorý by pri páde mohol ohroziť obyvateľov a u rovných veľkoplošných striech, aby pri veľkej záťaži nedošlo k ich poškodeniu. Ďalej prosí občanov, aby zbytočne nevychádzali s motorovými vozidlami a tým neblokovali cesty a parkoviská pri výkone zimnej údržby. Odporúča riaditeľom škôl
a ďalších inštitúcií udeliť riaditeľské voľno, aby bol minimalizovaný pohyb osôb v meste. Mesto Sp. Nová Ves prosí občanov, aby rešpektovali pokyny členov krízového štábu, príslušníkov polície, Hasičského a záchranného zboru, ktorí riadia práce na odstraňovaní snehovej kalamity.
Mesto Sp. Nová Ves robí všetko, čo je v ľudských a technických silách možné, aby vyriešilo kalamitný stav. Preto prosí všetkých o trpezlivosť a pochopenie. Nové informácie poskytneme po ďalšom zasadnutí krízového štábu, ktorý primátor mesta zvolal na 13.00 hod. a budú zverejnené na stránke mesta www.spisskanovaves.eu a vo vysielaní TV Reduta.
 

Vyberte región